Sevärt

Åland grönskar under vårens mest upplevelserika helg

Äppelblommor på en kvis med grönska i bakgrunden.

Upptäck den åländska landsbygden i blomstrande vårskrud under Åland Grönskar den 28-29 maj. På programmet står allt från ådvandring och grissafari till vårens primörer.

I dagarna två välkomnar gårdar, producenter, caféer och andra utflyktsmål alla att åka runt och njuta av livet på landet och i skärgården. 

- Du får hälsa på gulliga djur, smaka på sparris på olika sätt, åka på kosafari, grissafari, viltsafari och gå ådvandring eller naturvandring med ätliga växter, lockar Ida Wester, verksamhetsledare för Åland Grönskar.

Många nyheter

Sammanlagt kan du välja mellan 14 utflyktsmål under vårfestens båda dagar. Dessutom plåppar det åpp 21 tidsbundna aktiviteter vid olika tillfällen. Till dem hör nyheten sVINNspiration tillsammans med matvarubutiken Varuboden, som tjuvöppnar Åland Grönskar redan fredagen den 27 maj.

- Du kan också köpa picknick hos Åland Distillery i Kastelholm eller besöka den lilla marknaden vid Johannas Hembakta och kafferosteriet Rosteriverket i Grelsby. Här hittar du allt från mikrogrönsaker till hantverk. 

Nya för året är också trä- och hantverkarklustret i Sjökvarteret, som presenterar byggnadsvård. 
- Förutom byggnadsvård kan du också lära dig mer om pollinering, biodiversitet, vattenorganismer och Östersjöns tillstånd, tipsar Ida.

Upptäck Åland

En utflykt till Föglö och vackra Carlsro eller en tur till de snälla gårdsdjuren hos nykomlingarna Gård Syrenbacken och Norrgården är också att rekommendera. Dessutom hittar du också flera deltagare i Eckerö i år.

- Inte minst får du äta en massa gott och handla åländskt hantverk, primörer, hembakt och även unika återbruksting. Jag ser verkligen fram emot att åka runt på Åland och se hur fint alla duktiga deltagare ställt i ordning hos sig. Och så hoppas jag på fint väder och att äppelblommorna står i blom!

Besök Åland Grönskar 2022

Hela programmet för Åland Grönskar hittar du på evenemangets hemsida, i appen Skördefestens Vänner, som programblad hos alla deltagare, i Varubodens butiker, hos Rundbergs ST1 i Mariehamn samt i Visit Ålands infodesk på Storagatan 8.

Du kan läsa mer om alla deltagare på alandgronskar.ax.

Sen blir det höstfest!

På hösten i september ordnas Skördefesten på Åland. Under tre härliga dagar får du njuta av skörden från det som såddes under vårfesten Åland Grönskar.

Välkommen till Skördefesten på Åland den 16-18 september.

Slottsbanan vid Ålands Golfklubb med utsikt över Kastelholms slott.
Golf på Åland

Spela högklassig golf med havskontakt

Av spelarna får nya Slottbanan beröm för sin vackra sträckning längs Slottssundet, där du har utsikt över havsviken från alla 18 hål. Det är...

Två blåa BugNic Classic.
Evenemang

Verkligen en fullspäckad bil- och motorsommar!

Intresset för bilar och motorer är stort på Åland, det märks tydligt i evenemangskalendern. Här hittar du allt från hobbyfordonsträffar och...

Havets underligheter, en brosch av Annika Åkerfelt. Guldsmide i silver och nylon.
Sevärt

Formstarkt med metall i alla former

I sommar lyfter Eckerö post- och tullhus både ädla och oädla metaller i sin stora sommarutställning. Upplev samtida hantverk och design...

Kallas Stadskrog i Mariehamn, exteriör.
Mat från Åland

Från skärgårdsbord till stadskrog

Omtyckta skärgårdsrestaurangen Kallas Skärgård har öppnat systerkrog i Mariehamn. Numera kan du alltså njuta av Kallas goda mat även i...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy